Personvernerklæring

Personvernerklæring 

Internett-domenene byggern.no, smith.no, smithstal.no, armering.no, hibahus.no, heimboligsystem.no og lsebyggesystemer.no med underdomener eies og drives av: E.A. Smith AS, Heggstadmoen 13, 7080 HEIMDAL, Organisasjonsnummer: 816 051 142.

1. Innledning:
Denne personvernerklæringen gjelder for Smith Stål. Når du går inn på og tar i bruk nettstedet, samtykker du til vilkårene og denne personvernerklæringen.

2. Om vår personvernerklæring
E.A. Smith AS tar ditt personvern alvorlig. Vi er opptatt av at du skal ha tillit til oss og hvordan vi behandler dine personopplysninger. Denne erklæringen er en forklaring på hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern. Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og handlehistorikk.

All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. E.A. Smith er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med norsk lov. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes. 

Ved å ta i bruk våre tjenester som tilbys via Smith Stål godkjenner du at vi samler inn og bruker dine personopplysninger slik det fremgår av avtalen mellom deg og oss. Vårt grunnlag for å behandle dine opplysninger er godkjent fra deg. 

Dine data er trygge og brukes kun av oss til det vi oppgir i denne erklæringen. Dersom du har spørsmål om dine personopplysninger, kan du ta kontakt med oss på post@smith.no

3. Smithstal.no
Smithstal.no gir deg informasjon om oss, våre butikker og våre tjenester. Videre gir den deg oversikt over våre produkter, og mulighet til å reservere produktene i butikk eller bestille disse hjem til deg. Når du tar i bruk nettsiden, kan vi innhente opplysninger om deg i henhold til denne erklæringen. Du trenger ikke opprette konto for å handle hos oss, men du må oppgi ditt navn, din adresse, gyldig e-postadresse og mobilnummer. 

4. Opplysninger som samles inn via våre nettsider
For å kunne levere så gode tjenester som mulig til deg, samler vi inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan vi typisk samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette er. Vi samler ikke inn sensitive personopplysninger. 

Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt
På våre sider vil du bli bedt om å samtykke til bruk av cookies. Dersom du samtykker, vil vi bruke cookies ved din bruk av våre digitale løsninger. Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside, slik som smithstal.no. Når du bruker våre tjenester, lagres informasjonskapsler og annen data som senere kan leses av oss. Vi benytter informasjonskapsler og lignende teknologier for å forbedre din opplevelse, tilpasse innhold og analysere trafikk.    
Typer informasjonskapsler vi bruker:  
Informasjonskapsler fra førstetilbydere som opprettes av nettstedet du besøker. Disse er essensielle for at nettsiden skal fungere riktig og kan ikke deaktiveres. De muliggjør kjernefunksjonalitet, som sikkerhet og nettverksadministrasjon. Disse forbedrer opplevelsen din ved å huske preferansene dine, som for eksempel språkinnstillinger, og tilpasse innhold. 

Informasjonskapsler fra tredjeparter av nettsiden du besøker, som f.eks annonser eller bilder som hentes fra andre nettsider. Disse brukes blant annet til analyse og for å levere målrettede annonser. Vi kan bruke tredjeparts verktøy/partnere ifm dette. 

Du kan administrere informasjonskapsler gjennom nettleserinnstillingene dine.  

Opplysninger vi får gjennom bruk av tjenestene våre 
Når du bruker våre tjenester, registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Vi samler blant annet informasjon om:  
Bruk av tjenestene eller kjøp: Vi registrerer informasjon om din bruk av tjenestene eller kjøp du gjør, som hvilke sider du er inne på, når du er inne på sidene, hvilke funksjoner du har brukt på sidene og hva du har handlet.  
Informasjon om posisjon: Vi registrerer hvor du handler i våre butikker gjennom data fra kjøp du gjør. Vi registrerer også hvilken butikk du eventuelt registrerte deg i, og/eller den butikken du har valgt som din favoritt.  
  
Kontaktopplysninger du selv gir oss 
Når du registrerer deg hos oss, må du oppgi navn, mobilnummer og gyldig e-post adresse. Ved bestilling av varer på smithstal.no må du i tillegg oppgi din adresse. Opplysningene lagres av oss. Vi vil også lagre opplysninger når du kontakter oss senere, slik som henvendelser på e-post. Informasjonen du oppgir kan også berikes ved hjelp av oppslagstjenester, kjøpshistorikk eller sosiale medier du gir oss tilgang til.  

4.1 Eksterne nettsider
Vår nettside og våre andre digitale tjenester kan inneholde linker til andre nettsider som ikke er under vår kontroll. Vi kan ikke ta ansvar for personvernet eller innholdet på disse nettsidene, men vi tilbyr linkene for å gjøre det lettere for våre besøkende å finne mer informasjon på bestemte områder.  

5. Bruk av opplysninger
Vi bruker personopplysninger om deg til følgende formål:

For å levere tjenestene våre. 
Vi bruker personopplysninger for å levere tjenestene våre til deg. For eksempel trenger vi personopplysninger for at du skal kunne logge inn på våre sider og, om relevant, for å kunne betale for tjenester. Vi bruker også personopplysninger for å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg, blant annet ved å tilpasse visningen av innholdet til din skjerm/enhet og å sørge for raskest mulig lasting av sidene. Informasjon som er tilpasset ditt geografiske område kan for eksempel bli brukt til å finne hvor nærmeste fysiske butikk er eller hva beholdning for en vare er i din nærmeste butikk. 

For å tilpasse tjenestene og å gi deg anbefalinger og relevant markedsføring. 
Vi ønsker å gi deg anbefalinger, produktinformasjon og tjenestetilpasninger som er mest mulig relevant for deg. Dette vil både bli gitt på bakgrunn av din egen atferd, f.eks. på bakgrunn av hvilke produkter du har kjøpt, annonser du har klikket på, eller artikler du har lest, og på bakgrunn av atferden til andre brukere med liknende bruksmønster som deg. 

For å forbedre digital kommunikasjon og annonsering. 
Vi bruker dine personopplysninger for å forbedre vår annonsering. Ved å opprette en profil hos oss godtar du målrettet annonsering gjennom digitale annonser på eksterne nettsider og målrettet annonsering gjennom sosiale medier der dine persondata vil benyttes i kjøp av slik annonsering. 

For å utarbeide statistikk og forstå markedstrender. 
Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender. Dette gjør vi for å kunne forbedre og videreutvikle produkttilbudene og tjenestene våre. Vi gjør dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg. 

For å forhindre misbruk av tjenestene våre. 
Vi bruker personopplysninger og analyser for å forhindre misbruk av tjenestene våre. Misbruk kan være forsøk på å logge på andres kontoer, forsøk på svindel, “spamming”, hets, sjikane og andre handlinger som er forbudt etter norsk lov. 

Automatiske vurderinger. 
Gjennom analyse av dine kjøp kan det utledes automatisk kategorisering av deg som kunde. 

6. Om deling av personopplysninger
Vi deler i utgangspunktet ikke personopplysninger med tredjeparter. Unntak kan gjelde samarbeidspartnere tilknyttet tjenestene. Disse trenger enkelte opplysninger for å kunne levere tjenester til oss eller til deg, f.eks. betaling og/eller frakt. Vi vil også kunne utlevere opplysninger i enkelttilfeller pålagt ved lov eller av offentlig myndighet.
Ditt kortnummer oppbevares ikke av oss. Alle korttransaksjoner skjer eksternt hos autoriserte leverandører av betalingstjenester. Ved å benytte deres tjenester, samtykker du til deres vilkår. 

Våre samarbeidspartnere: 
Adyen 
Columbus 
Commercetools 
nShift 
HK Link 
Infor 

7. Hvilke rettigheter har du?
Som kunde har du flere rettigheter i henhold til personopplysningsloven:
- Rett til innsyn - du har rett til å få vite hvilke personopplysninger vi har registrert om deg 
- Rett til korrigering - du har rett til å få feil, ufullstendige eller irrelevante opplysninger om deg korrigert uten opphold 
- Rett til sletting - du har rett til å kreve at vi sletter personopplysninger vi har lagret om deg. Vi vil imøtekomme forespørselen så langt som mulig, men vi kan ikke gjøre dette dersom vi fremdeles har behov for opplysningene. 
- Rett til begrensning av behandling - du har rett til å kreve at vi stopper behandling av personopplysningene dine 
- Rett til dataportabilitet - du har rett til å få utlevert personopplysningene du har gitt til oss i et format som kan overføres til en annen tjenesteleverandør 
- Rett til å trekke tilbake samtykket - du kan når som helst trekke tilbake samtykket helt eller delvis til at vi behandler dine opplysninger og bruker dem til markedsføringsformål 
- Rett til å klage - du har rett til å klage på vår behandling av personopplysninger til tilsynsmyndighetene. I Norge er dette Datatilsynet, og kontaktinformasjon finnes på deres hjemmesider 
- Rett til informasjon ved brudd på personopplysningssikkerheten - hvis et brudd på personopplysningssikkerheten medfører høy risiko for dine rettigheter og friheter vil vi varsle deg. 
 
For å utøve dine rettigheter, eller for informasjon og spørsmål kan du sende en mail til: post@smith.no. Oppdatert personvernerklæring finnes lett tilgjengelig på våre nettsider. 

8. Datatilsynet
Datatilsynet fører tilsyn med hvordan virksomheter behandler personopplysninger og behandler klager fra registrerte som mener seg utsatt for brudd på personvernlovgivningen. På Datatilsynets hjemmesider kan du lese mer om hvilke krav som stilles for behandling av personopplysninger og hvordan du kan klage.


9. Kontaktinformasjon
Hvis du har spørsmål om denne personvernerklæringen eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss. Vår kontaktinformasjon er:

Adresse: 
E.A.Smith 
Postboks 9410 Torgarden 
7493 Trondheim 
E-post personvernansvarlig: post@smith.no 

Opprettet
15.09.2021
Oppdatert
23.02.2024