Smith Stål sikret seg storkontrakt med Aibel

Aibel har valgt Smith Stål som leverandør av stål og metaller. Den signerte rammeavtalen har en varighet på inntil 8 år, der Smith Stål skal være preferert leverandør til Aibels prosjekter.

Som en internasjonal aktør, og en av de største leverandørselskapene på norsk sokkel, er Aibel avhengig av fleksible og innovative løsninger til sine prosjekt, noe som har vært viktige faktorer for å bli tildelt rammeavtalen. Miljø- og kvalitetskrav, HMS og høy servicegrad har også blitt vektlagt.

- Vi setter stor pris på at Aibel gir oss tilliten som leverandør i et krevende marked, og ser fram til et godt samarbeid framover. Denne rammeavtalen går ut på at Smith Stål skal levere stål og metaller til deres mange spennende prosjekter, sier Stein-Yngve Iversen, direktør for Smith Stål Vest.

Stål og metaller har allerede blitt levert til noen av Aibels prosjekter, og mengden vil øke fremover. Nylig inngikk Aibel blant annet en milliardkontrakt med det verdensledende selskapet for havvind, Ørsted, for to plattformer i Hornsea 3-prosjektet i britisk sektor av Nordsjøen.

Om Aibel

Aibel bygger og vedlikeholder plattformer og annen kritisk infrastruktur for energisektoren. Selskapet har en ledende posisjon innen de europeiske havvindnæringene og elektrifisering av offshore olje- og gassinstallasjoner og landanlegg. Aibel er en av de største leverandørene på norsk sokkel og en totalleverandør av innovative og bærekraftige løsninger. Mer enn 4.300 ansatte jobber ved selskapets kontorer i Norge, Thailand og Singapore. I tillegg eier Aibel to moderne verft i Haugesund, Norge, og i Laem Chabang, Thailand, med betydelig kapasitet for prefabrikasjon og bygging.

Om Smith Stål

Smith Stål er en av landets ledende leverandører av stål, metaller og armering, og har en stor tilstedeværelse med åtte stålanlegg, egne kaier og lokalt lagerhold i Norge. Stål og metaller hentes fra hele verden, og Smith Stål gjør på den måten en global industri lokal.

Bilde fra produksjonslokalet til Smith Stål Vest i Bergen.

Illustrasjonsbilde fra Hornsea 3-prosjektet. Animasjon: Aibel.