Denne robotarmen skal eliminere risikoen for skade blant våre ansatte

Vi har oppgraderer vårt armeringsanlegget for å møte fremtiden, og for å gi våre ansatte en sikrere arbeidshverdag.

En robotarm med et komplett system er nå installert på Smith Ståls armeringsanlegg på Heimdal i Trondheim. Robotarmen er integrert med hardware fra maskinen Schnell Coil 16 3D. Denne maskinen bøyer armering fra 8-16 mm, dobbel 8, 10 og 12mm, enkle 16mm og 3D bøyler.

- Vi er stolte over ha installert en robotarm med mange fordeler, men det viktigste er helt klart helse og sikkerhetsperspektivet. Den befrir våre maskinoperatører fra fysisk krevende og monotont arbeid, samt eliminerer risikoen for skader. Operatørene hos Smith Stål kan dermed utføre andre viktige arbeidsoppgaver og tilrettelegge for materialer som skal inn og ut av maskinen. Vi ser også på flere forskjellige løsninger som er tilpasset våre avdelinger og produksjon, sier Tor Anders Spjøtvold, Maskinansvarlig hos Smith Stål.

Robotarmens sone er utstyrt med sikkerhetsvegger, to oppsamlingspunkt for pallekarmer eller Bigbags med tilhørende rullebånd. Arbeidet foregår kontinuerlig der robotarmen bruker 7 sekunder på sin arbeidsoppgave per rotasjon. Den er utstyrt med en monoklemme som samler rette stenger for små og mellomstore former. Optimalt vil denne ta unna store bestillinger som fyller opp pallekarmene eller Bigbags, men den kan også ta unna store bøyler og lengder med litt tilrettelegging. Løsningen med pallekarmer som kjøres bort på rullebånd er helt unikt for Smith Ståls anlegg på Heimdal".


Smith Stål er en av landets ledende leverandører av stål, metaller og armering. Vi har mer enn 150 års erfaring og vet hvor viktig tilgjengelighet er for våre kunder. Vi har en stor tilstedeværelse i Norge med åtte stålanlegg, egne kaier og lokalt lagerhold.  Vi henter stål og metaller fra hele verden Slik gjør vi en global industri lokal. Det er enkelt å være kunde hos oss, vi skreddersyr leveranser, prefabrikasjon og lagerhold, samtidig tar vi en aktiv rolle i våre kunders verdikjede. Fra tilbud og ordre, til leveranse på ønsket lokasjon. Våre logistikksystemer ivaretar kundenes behov for korte leveringstider og fleksible løsninger.