Fra venstre: Stein-Yngve Iversen og Lasse Rød

Vi lanserer ReStål!

Smith Stål lanserer i dag sitt hittil mest miljøvennlige alternativ under merkevaren RESTÅL. Dette er stålprodukter laget av sammensveiset avkapp fra vår ordinære produksjon. Avkappet har tidligere blitt solgt som skrap og omsmeltet til nye produkter - en prosess som fører til vesentlig høyere CO2 fotavtrykk enn løsningen som vi nå lanserer.

Restål har et avtrykk tilsvarende ned mot 10% av produksjon av nytt stål fra verk. Stål står i dag for ca. 7% av verdens utslipp, og Smith Stål tar med dette sin del av ansvaret for å redusere utslippene. 

«Dette vil gjøre det enkelt for våre kunder å kunne velge det mest miljøvennlige alternativet. Dette er sirkularitet i praksis.» sier Stein-Yngve Iversen, direktør i Smith Stål.

Sveiseoperasjonen gjøres av vår partner PCS Construction Norway som innehar Norges eneste godkjenning for system for gjenbruk av stål til lastbærende stålkonstruksjoner. «Dette sikrer at våre sammensveiste produkter har minst samme styrke som nye produkter som kommer fra et stålverk» sier Lasse Rød, Salgssjef i Smith Stål Øst.

Se smithstal.no for mer informasjon, eller kontakt din selger på din lokale Smith Stål avdeling.

Opprettet
03.04.2024
Oppdatert
25.04.2024